cvijeće za evente,

Zamka zvana Pinterest

Pinterest je super alat za gotovo sve, ali moramo paziti da na slike gledamo realno.

Na  blogu često spominjem Pinterest, on je polazna točka između mladenke i mene kada počinjemo planirati njene dekoracije. Primjenjujem ga i s poslovnim klijentima, ali ga i koristim kada proučavam svjetske trendove.

Svi koji koriste Pinterest koliko i ja doživjeli su barem jednom razočaranje kada gotovi projekt nije bio sjajan kao fotka koja nas je inspirirala.

Iz tog razloga mislim da je ovaj post bitan za sve one koji pokušavaju DIY s Pinteresta, ali pogotovo za mladenke kojima on služi kao inspiracija.

Bazirat ću ovaj post na iskustvu s dekoriranjem i Pinterest inspiracijom, obzirom da se svakodnevno susrećem s tom kategorijom. Također, često se susrećem i s klijentima koji su nesvjesno upali u “Pinterest zamku”.

 

  • Zamka broj 1. filteri

cvijeće blog pinterest

Kao i u svemu što gledamo i proučavamo, na internetu sve izgleda ljepše.

Za to su zaslužni svima nam dragi filteri.

Zahvaljujući njima, sve fotografije koje uslikamo izgledaju puno bolje nego u stvarnosti. Što je super kada želimo da naša slika neba na Instagramu izgleda savršeno, ali je ujedno i jako velika zamka na Pinterestu.

Kao i na svim ostalim društvenim mrežama, slike na Pinterestu su fotošopirane i isfiltrirane. Zbog toga, interijeri izgledaju ljepše, diy projekti s bojanjem izgledaju savršeno, a boja cvijeća nema veze s realnošću.

Ovo je bitna stvar koje mladenke moraju biti svjesne, određene vrste cvijeća koje su vidjele u buketima koji ih inspiriraju, izgledaju potpuno drugačije u stvarnosti. Cvijeće je živo biće koje, koliko god mi to željeli, ne može uvijek biti savršeno.  Dolazi u svim bojama i oblicima, ali normalno je da ima manu. Cvijeće koje gledate na slikama također u stvarnosti ima mane kao što su mrljice, neproporcionalnost i sl. Ali, zahvaljujući photoshopu i filterima, na fotografijama izgleda apsolutno savršeno.

  • Zamka broj 2. kut fotografiranja

girlanda pinterest

Da ovu zamku što bolje objasnim uzet ću primjer girlande, ali zapravo se ova tehnika često koristi kada se prikazuje dekoracija stola, bio on vezan uz vjenčanje ili ne. Često su dekoracije stolova slikane odozgora, pogotovo kada je riječ o našem primjeru s girlandom. Slikane su na taj način iz razloga što iz tog kuta ono što želimo prikazati izgleda najbolje.

Kod primjera s girlandom to doista je problem. Mladenke misle kako je girlanda dovoljna za izvanrednu dekoraciju (što može biti ukoliko je obujam i količina cvijeća velika) dok u stvarnosti, za izvedbu savršene girlande potrebno je puno više materijala i naravno, veći budžet.

Problem je dakako u fotografijama koje nam služe za inspiraciju. Ukoliko je riječ o “siromašnijoj” verziji ove dekoracije, nećete naići na sliku slikanu iz sjedeće pozicije. Točnije, teško da ćete naći prikaz ove dekoracije da vidite kako izgleda iz perspektive gosta na vašem vjenčanju.

Ovo je dosta bitna stvar, jer obično mladenci primjete ovu zamku tek na dan svojeg vjenčanja kada su dekoracije već postavljene.

 

dekoracija stola pinterest

  • Zamka broj 3. prikaz stolova bez nužnih dodataka.

Ukoliko pogledate bilo koju dekoraciju stola vidjet ćete puno cvijeća, lijep pribor za jedenje, savršeno dizajnirane menije, svijeće… Ali nećete vidjeti sve ono što još dolazi na stol.

Na vašem vjenčanju ovisno o dogovoru koji imate sa salom na vašim stolovima imati ćete dodatne elemente koji nisu prikazani na ovim fotkama. Mislim na sol, papar, ulje, ocat, piće, možda platu s predjelom, kolače i ostalo.

Zašto ovo govorim? Jer na ovim slikama toga nema, cijeli stol zauzimaju oku ugodne dekoracije. Na stvarnom vjenčanju treba raditi kompromise kako bi stolovi bili ne samo lijepi, već i funkcionalni za vaše goste.

  • Zamka broj 4. Styled shoot

Styled shoot je profesionalno snimanje (u ovom slučaju vjenčanja), u kojem se kreira fiktivna dekoracija i fotografije u svrhu promocije brandova. 

I 90% fotografija vjenčanja na Pinterestu je upravo to, kreacija za potrebu fotografiranja, ne stvarno vjenčanje.

vjenčanje blog pinterest

Te fotografije mogu biti super da prepoznate što vam se sviđa, ali ne nužno i da dobijete viziju svojeg savršenog vjenčanja.  Obzirom da nije riječ o stvarnom vjenčanju, nemojte upasti u zamku i očekivati presliku ovih divnih fotografija.

Vjerujem kako ova zamka može izazvati dozu frustracije kad se očekivanja ne ispune u stvarnosti.

Treba pronaći zlatnu sredinu (u ovome će vam pomoći cvjećar) kako bi vaš prostor bio vizualno lijep, ali istovremeno i fukncionalan za pravo vjenčanje.

Kod planiranja vjenčanja po stiliziranim fotografijama, spremite se na kompromise. Na kraju dana će se isplatiti, uz wow efekt postignut dekoracijama i osiguranu udobnost za vaše goste, na savršenom ste putu prema vjenčanju koje će se dugo pamtiti.

  • Zamka broj 5. DIY 

O ovome sam opširnije pisala u prijašnjem blog postuali mislim da se svakako treba spomenuti ovdje.

Na Pinterestu često možemo pročitati kako uspješno napraviti DIY vjenčanje, dok u realnosti se toga treba primiti samo ako ste 100% sigurne da je upravo to ono što želite.

No, najveća zamka u DIY svijetu vjenčanja su postovi koji sugeriraju gdje naručiti cvijeće online.

Iako je to moguće bez da imate registriran posao koji se bavi s cvijećem, ovo je jako jako loša odluka.

Naručeno cvijeće online mora stići samo nekoliko dana prije vašeg vjenčanja kako ne bi uvenulo.

Dakle, ako postoje neki nedostaci (a gotovo uvijek postoje) nemate dovoljno vremena kako bi ih ispravile, pronašle cvjećara, a budžet ste potrošile na pogrešno cvijeće.

diy vjenčanje pinterest

Također, treba spomenuti da to cvijeće dolazi iz raznih krajeva svijeta, a ako tamo nešto pođe po zlu (kao npr. nedavni uragani u sjevernoj i južnoj Americi), vaše cvijeće neće stići na vrijeme.

Moj savjet je da, ukoliko se upuštate u DIY, izbjegavajte online naručivanje i zaputite se na našu Zelenu tržnicu u ranim jutarnjim satima.

Još jedan savjet vezan uz DIY, obavezno imajte na umu sve ove zamke kada se upuštate u to. Niti profesionalci ne mogu rekreirati neke od ovih fotografija, stoga nemojte biti stroge prema sebi kada vaš konačan rezultat nije “Pinterest savršen”.

I za kraj…

Pinterest je savršen alat da vizualno lakše prikažete ono što ste zamislile. Ukoliko ste svjesne ovih zamki i obraćate pozornost na njih, ova društvena mreža može biti polazna točka kod planiranja vašeg vjenčanja. Upasti u zamke je lako, i zato je bitno da tražite savjet profesionalca koji se bavi ovim poslom kako bi vam ponudili savršena rješenja za vašu viziju.

Za sva pitanja i savjete Bloom vam stoji na raspolaganju na info@bloom.hr ili Fb-u Bloom Hrvatska

Ukoliko vas zanima što nas inspirira na Pinterestu škicnite naš profil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[formidable id=”2″]