vjenčanje u 2020

Vjenčanje u 2020 – Trendovi

Vjenčanje u 2020 -oj, ulazimo u novu sezonu vjenčanja s pregršt novih trendova.

U ovoj godini očekujemo opuštenija, neobičnija, modernija vjenčanja s odmakom od klasičnih formi,boja i pristupa vjenčanjima.

Bitno je imati na umu da zato što je nešto ove godine u trendu nikako ne znači da vaše ideje koje nisu u tom smjeru su manje važne ili manje dobre.

Ovi postovi koje pišemo svake godine, služe za inspiraciju i razgovor o nadolazećim trendovima, ali nikako nisu apsolutni must za svakoga.

Moderno vjenčanje u 2020 – oj će biti kreativno s fokusom na osobnost mladenaca, birat će se neobične lokacije a niti dnevna vjenčanja više neće biti potpuni tabu na našoj sceni.

Fokus je na tome da su dekoracije usklađene s tiskanim materijalima te da cjelokupni dojam na kraju bude ujednačen u definiranom stilu i paleti boja.

organizator vjenčanja split

Ovo su neki od top trendova za vjenčanje u 2020 -oj

Ekološki održivo vjenčanje

U 2020 – oj velik je fokus na ovakvim vjenčanjima. Modernim mladencima nije više samo bitan stilski izgled vjenčanja već i njihov utjecaj na okoliš.

Naš blog post o savjetima za ekološki održivim vjenčanjima možete pročitati ovdje: https://www.bloom.hr/ekoloski-odrzivo-vjencanje/

tisak za vjenčanje
  1. Manja vjenčanja

Sve više mladenaca teži manjim vjenčanjima na koja su pozvani samo oni s kojima imaju prisan odnos. Iako u Hrvatskoj i dalje prevladavaju veća vjenčanja, i mi primjećujemo porast u kategoriji manjih vjenčanja. Osobno, volim i jedna i druga, na kraju dana stvar je osobnog izbora.

villa dalmacija split vjenčanje, organizator vjenčanja split
  1. Rasvjeta

Vjenčanja u 2020 – oj koja slijede trendove posebnu pozornost posvetit će rasvjeti. U modu ulazi profesionalna rasvjeta u prirodnim, toplim tonovima bez previše efekata, kao i razno razne lampice i neonski natpisi.

vjenčanje u 2020
  1. Neobični menu-i za svakoga

Još jedan trend je odmak od standardne hrane na vjenčanjima i sve veća želja za posebnim menu-ima. Posvećuje se veća pažnja i na potrebe gostiju, tako da od hrane ima za svakoga po nešto (kao npr za vegane, vegetarijance, goste s intolerancijom na gluten ili s ostalim alergijama).

Umjesto gulaša sve češće možemo vidjeti burgere kao kasnonoćno jelo, te ponudu menu-a koja se odmiče od tradicije.

Što se torti i slastica tiče, popularne su one od sezonskog voća kao i dodatak jestivog cvijeća.

Klasični slatki stolovi lagano odlaze u zaborav i možemo vidjeti sve više personaliziranih punktova na vjenčanjima (poput kutka za krafne, perece, voće, craft pivo, gin itd)

  1. Cvijeće

U cvjetnom svijetu ove godine imamo nekoliko noviteta:

Palmino lišće u velikim količinama je jedan od većih trendova u 2020 -oj.

Izbijeljeno cvijeće i zelenilo također je jedan noviji trend, te se često kombinira sa sušenim biljkama koje su isto prepoznate kao jedan od trendova. Osobno, ovo mi je jedan od zanimljivijih noviteta u svijetu vjenčanja.

Aranžmani u istoj boji ali drugačijim tonovima koje se kombinira da bi se dobio jedan zanimljiv konačni rezultat je još jedan trend u nizu kojem se veselimo.

Cvijeće aranžirano u pleksiju koje odaje dojam umjetničkog djela je definitivno trend za one hrabrije ali i punijeg džepa. Ovaj trend doista izgleda očaravajuće te postaje sastavni dio svih ljubitelja luksuznijeg stila vjenčanja.

Što se cvjetnih instalacija tiče, cvjetni zidovi odlaze polako u zaborav te se fokus prebacuje na viseće instalacije. Neke od popularnijih su dekorirane uz pomoć žice i raznih konstrukcija, a one jednostavnije su obješeno viseće cvijeće na raznim trakama i materijalima.

Također rustikalne teglice kao jeftinija dekoracija lagano izlazi iz trenda, te ju zamjenjuju dekoracije u raznim bocama, jednostavnim vazama, gdje se kombiniranjem pojedinačnih jednostavnih cvjetova raznih vrsta i visina dobiva jedan romantični i moderan izgled. Ovu vrstu dekoracije preporučujemo svima koji žele moderne ali budget friendly dekoracije

Palete boja za vjenčanje u 2020 – oj

Hit palete boja često uključuju i Pantone boju godine. U 2019-oj to je bila koraljna a u 2020- oj to je klasična plava. Primjećujemo da su se odmah pojavile palete boja upravo s tom nijansom plave u svijetu vjenčanja pa tako i ove godine pratimo Pantone.

Osim plave, u modi su i zeleni tonovi te razno razni zemljani tonovi.

Trendovi u tisku (pozivnice, zahvalnice, brojevi stolova itd.)

Tu imamo širok spektar trendova jer se sve više obraća pozornost upravo na ovu kategoriju dekoracije.

Od korištenja neobičnih materijala poput pleksija, stakla, platna do jednostavnijih fontova i vektora posvećenim prirodi.

Također, jako su moderni razni natpisi s neobičnim tekstom koji na neki način imaju veze s parom koji se ženi. Ovo je izvrstan način da približite svoju priču gostima i uljepšate svoj veliki dan.

U ovoj kategoriji sigurni smo da će svatko naći moderan komad po svom ukusu.

Sve u svemu 2020 djeluje kao stilski predivna godina za vjenčanja i ne strpljivo očekujemo novu sezonu vjenčanja, pratila ona trendove ili ne :).

A ako želite da budemo dio vašeg velikog dana ispunite naš formular za dekoraciju vjenčanja ovdje

[formidable id=”2″]

Za organizaciju vjenčanja ispunite naš formular ovdje: https://www.bloom.hr/organizacija-vjencanja/