pantone living coral

Pantone Living Coral – Boja godine u svijetu vjenčanja

Industrija vjenčanja “poludjela” je od uzbuđenja kada je Pantone predstavio novu it boju – Living Coral. Pinterest su preko noći preplavile razne ideje u ovoj boji, a naš Instagram feed prepun je ove nijanse od kad je javno objavljena.

Što je Pantone i zašto je njihov izbor bitan? Ukratko, Pantone je Američka tvrtka koja postoji od 1950-ih. Isprva su se bavili printom, a kasnije su se proširili i na druge kategorije. Njihovi spektri boja, i razni sistemi čiji je fokus na bojama, razlog su njihove popularnosti i uvaženosti u ostatku svijeta.

pantone living coral

Naknadno su njihove boje iz printa, prešle i u boje za interijer i eksterijer prostora, što objašnjava zašto dizajneri interijera imaju nevjerojatno poštovanje prema ovoj tvrtki.

vjenčanje trend

Od 2000-e predstavljaju boju godine, iako na prvu ovo zvuči kao bezazlen zadatak, Pantone s brojnim svjetskim partnerima pridaje nevjerojatnu pažnju u odabiru.

S obzirom na to da su planetarno popularni u svijetu interijera i printa, nije nimalo čudno što industrija vjenčanja željno iščekuje njihov odabir.

vjenčanje trend living coral

U njihovoj publikaciji inspiracije za Living coral, našlo se i jedno Hrvatsko ime, riječ je o Dblogu a više o svemu pročitajte na linku: https://www.dblog.hr/interijeri/pantone-je-objavio-boju-2019-godine/

No, vratimo se na vjenčanja. Living coral uklapa se u svaki stil, iako po mojem skromnom mišljenju najbolje funkcionira u modernom, boho stilu, a mislim da bi se izvrsno uklopio i na opuštenim Mediteranskim lokacijama. Izvrstan je izbor ako želite podići svoje aranžmane na jedan neobičan način.

vjenčanje trend living coral

S obzirom na to da na točnu nijansu cvijeta ne možemo utjecati, Living coral primjenjuje se u više nijansa kada je riječ o vjenčanjima. S izborom cvijeća treba biti oprezan i spreman na kompromise. Ne postoji beskonačan broj vrsta koje dolaze u ovoj nijansi, i u dogovoru s cvjećarom treba odrediti s čim bi ovu boju kombinirali kako bi dobili željeni rezultat. Npr, kombinacijom sa žarkim bojama npr žuta, možete očekivati jedan savršen boho rezultat. Kombinacijom sa zelenilom, možete postići botanički/jungle/rustikalni izgled, ovisno o tipu zelenila koji se koristi. U kombinaciji s bijelom i zelenilom kao što je eukaliptus možete postići jedan klasičan izgled, a u kombinaciji s bijelom, zelenom + zagasitiji tonovi (npr tamno ljubičasta) postižete jedan veoma zanimljiv luksuzni look.

Osim u samim cvjetnim dekoracijama, Living coral možemo vidjeti i na pozivnicama, zahvalnicama, brojevima za stolove, popisima gostiju…. Neki dizajneri idu toliko daleko da traže savršenu nijansu svijeće koju bi mogli uklopiti u ovaj stil.

pantone living coral pozivnica

Zapamtite, u svijetu vjenčanja nije bitno da slijepo slijedite trendove, ali ovakvi trendovi nekim mladenkama pomognu da shvate što točno žele. Mi smo uzbuđeni zbog Living Coral, jer mislim da bi mogli stvarati neobičan i jedinstven dizajn za svaku mladu.

Za više inspiracije pogledajte naš Pinterest profil: https://www.pinterest.com/bloombloomhr/boja-godine-2019koraljna/

Ako želite da vam baš Bloom bude partner na vjenčanju ispunite naš formular ovdje: https://bloom.hr/cvijece-za-vjencanje-formular/

trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
pantone living coral
pantone living coral
panton living coral

Želite da Bloom bude dio vašeg velikog dana? Ispunite naš formular za vjenčanja već danas!

[formidable id=”2″]

Više postova možete pročitati na našem blogu: https://www.bloom.hr/vjencanje-blog/