organizator vjenčanja dubrovnik

Organizacija vjenčanja – Sve što trebate znati

Organizacija vjenčanja mnogima je užitak, no što je s onima koji ipak trebaju organizatora?

U ovom postu ćemo prodiskutirati sve što trebate znati kada je u pitanju organizacija vjenčanja uz pomoć profesionalca.

Iako ste vjerojatno čuli i vidjeli puno vjenčanja koja su savršeno organizirana samostalno, to ne znači da je taj projekt ugodan i zabavan za sve mladence.

Ne postoji apsolutno ništa loše u tome da se prepustite profesionalcu koji će na sebe preuzeti organizacijski dio.

No, što to zapravo znači?

organizator vjenčanja cijena

Organizacija vjenčanja djeli se na nekoliko kategorija, te mladenci biraju ona koja im najviše odgovara.

  1. Kompletna organizcija vjenčanja.

Svom organizatoru prepuštate cijeli organizacijski dio.

Ukratko ispričate ( u živo ili putem maila/skype-a) vašu viziju, želje, prioritete i budžet, organizator za vas nalazi opcije između kojih birate savršenu.

Prva stavka u ovom tipu organizacije jest, traženje lokacije.

Ovo je proces koji obično najdulje traje jer je ujedno i najzahtjevniji dio planiranja vjenčanja.

Nakon toga, u skladu s vašim prioritetima, organizator pronalazi provjerene dobavljače za koje misli da bi vam odgovarali.

Kada se poslože osnove, organizator slaže plan plaćanja za dobavljače, raspored vjenčanja, definira detalje itd.

Ako živite izvan Hrvatske a planirate se oženiti kod matičara ili u sklopu religijske ceremonije, organizator vjenčanja je ovdje da vam pomogne s birokracijom.

Prije samog vjenčanja, organizator radi rasporede i za dobavljače, provjerava da li je sve po planu i na taj način osigurava izvrsnu uslugu.

Na dan vjenčanja, organizator je uz vas, pazi da su dobavljači usklađeni, da su gosti zadovoljni i da vi uživate u svom danu bez stresa.

Cijena se određuje ovisno o broju ljudi na vjenčanju, broju dobavljača, količini predviđenih radnih sati.

hotel kvarner opatija vjenčanje

2. Polovična organizacija vjenčanja

Ova usluga je izvrsna za one koji već imaju određenu lokaciju i imaju razrađenu viziju vjenčanja.

Međutim, zbog manjka vremena ili udaljenosti nemaju prilike vjenčanje organizirati u cjelosti u skladu sa svojim željama, ili su jednostavno “zapeli” i ne znaju kako dalje.

U ovom slučaju organizator vjenčanja pronalazi dobavljače koji nedostaju, usklađuje vaše dobavljače s našim dobavljačima, kreira raspored za vjenčanje, plan plaćanja, definira detalje itd.

Na sam dan vjenčanja organizator je uz vas kao i u prvoj opciji.

3. Koordinacija vjenčanja

Ovo je opcija za sve one koji su većinu toga pronašli i bukirali sami, ali su svjesni toga da imaju puno dobavljača i gostiju na svom vjenčanju, da neki gosti možda ne govore naš jezik, putuju iz daleka ili jednostavno trebaju posebnu pažnju. Također, ovo je izvrsna opcija za one koji jednostavno žele odahnuti na dan svojeg vjenčanja i ne brinuti za protokole, tradicije, rasporede itd.

U tom slučaju priključujemo se od prilike mjesec – dva prije vjenčanja, pregledavamo sve dogovorene dobavljače, njihove ugovore i rokove za plaćanje.

Usklađujemo dobavljače, kreiramo rasporede za njih ali i za vas, uz vas smo na dan vjenčanja te pazimo kako dan teče glatko.

Q&A

Koliko ranije moram početi s organizacijom vjenčanja ako imam profesionalca uz sebe?

Najkraći rok koji smo imali za manje vjenčanje bio je 3 tjedna, najkraći rok koji smo imali za veliko vjenčanje bio je 3 mjeseca.

Sve je moguće organizirati u zadanim rokovima, ali ponekad treba biti spreman na kompromise.

Najveći kompromisi se rade oko samog datuma vjenčanja ili oko izbora dobavljača ako je onaj kojeg ste htjeli zauzet.

Međutim, s obzirom na naša poznanstva u svim dijelovima industrije vjenčanja, moguće je isplanirati super vjenčanje u kraćem roku.

Kada treba početi s organizacijom vjenčanja da sve teče glatko?

Također ovisi o željama, ali 1 godina unaprijed, 9 mjeseci unaprijed pa čak i 6 mjeseci unaprijed su okej vremenski rokovi da sve prođe bez stresa.

Često se susrećemo s mladencima koji imaju želju početi s planiranjem i 2 godine unaprijed, iako je to do prije nekoliko sezona bilo neobično, u današnje vrijeme je čak i preporučljivo ako vam se sviđa neka popularna lokacija. Međutim, kod planiranja vjenčanja 3 godine unaprijed, imajte na umu da neke lokacije i dobavljači neće primati booking za tako dalek datum.

Kako ovaj odnos funkcionira ako ne živim u Hrvatskoj i ne planiram se vraćati do vjenčanja?

Ako vjerujete svom organizatoru vjenčanja, ne postoji nikakav problem da on odrađuje sastanke u vaše ime, te da komunicirate virtualno do dana vjenčanja.

Imali smo klijente s drugih kontinenata koje smo upoznali tek na dan vjenčanja. Do njihovog dolaska u Hrvatsku mi smo odradili sve umjesto njih. S obzirom na to da smo dobro osluškivali njihove želje, uspjeli smo ih i ostvariti na daljinu.

Koliko moramo biti uključeni u samu organizaciju ako imamo organizatora vjenčanja?

Vaša uključenost u cijeli proces ovisi o tome koliko želite biti uključeni. Mi smo navikli raditi s mladencima koji su prisutni na sastancima i tijekom cijelog procesa, ali i s onima koji se u potpunosti prepuste u naše ruke. Bitno je jedino u početku biti jasan oko toga što su vaša očekivanja i koji je vaš ukus.

Ovo je posebno bitno kod traženja lokacije, muzike, biranja menu-a itd.

Također, totalno je noramalno da neki mladenci budu uključeni više oko određenih stavki, a manje oko onih koje im nisu toliko bitne.

Kod vjenčanja na lokaciji, može li moj organizator vjenčanja organizirati i dodatne evente za moje goste?

Ako imate želju organizirati dodatne evente kao što su npr. izleti za goste koji putuju, djevojačku/momačku na lokaciji, večere/zabave prije ili poslije vjenčanja, nema nikakvog problema oko toga da vam organizator vjenčanja pomogne i s tim, međutim dodatni eventi se i dodatno naplaćuju.

Kod vjenčanja na lokaciji može li moj organizator pronaći smještaj za goste?

Organizator se može pobrinuti za smještaj za goste i eventualni prijevoz do lokacije, međutim ovisno o broju gostiju i dodatnih sati rada, ove usluge mogle bi se dodatno naplatiti.

Može li mi organizator vjenčanja pomoći u traženju vjenčanice?

U opis našeg posla organizatora vjenčanja ulaze sve stavke koje su vezane uz taj poseban dan.

Ako smatrate da trebate pomoć oko odabira vjenčanice, pozivnice i sl. organizator vjenčanja će biti tu uz vas i pomoći koliko može.

Za kraj zapamtite, najbitnije je imati iskren i otvoren odnos s vašim organizatorom. Ne izmjerno je važno da odaberete osobu koja vam paše karakterno, jer je organizator vjenčanja osoba s kojom ćete najviše komunicirati. Bitno je da vaš izbor razumije vaše želje, vizije, brige.. Da s odabranom osobom možete uvijek iskreno komunicirati. Ako pokrijete ove elemente, savršeno vjenčanje je zagarantirano.

Ako imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na: info@bloom.hr

Ako želite da počnemo planirati vaše vjenčanje već danas, ispunite naš formular: https://www.bloom.hr/organizacija-vjencanja/