Moslavačka priča

Moslavačka priča – Rustikalne dekoracije okružene prirodom

Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se Moslavačka priča, imanje okruženo predivnom šumom i prirodnim ljepotama. Ovo mjesto je savršeno za odmor i opuštenu atmosferu, a prednost je da na inače pretople dane, u hladu šume prevladavaju ugodne temperature (naše cvijeće bilo je posebno zahvalno na ovome). 

U jednoj od njihovih sala odvila se i priča s našim mladencima i rustikalnim dekoracijama. Iako često rustikalni stil zamišljamo u staklenkama i manjim aranžmanima, na podlošcima od drveta, u ovom slučaju odlučili smo pristupiti stilu na malo drugačiji način. Prvi put smo se susreli sa stolovima u kvadratnom obliku koji su veći površinom od okruglih, ali opet ne mogu biti dekorirani u istom stilu kao duguljasti. Morali smo smisliti dekoracije koje će biti postavljene na sredini stola, a opet dovoljno velike da stol izgleda uređeno.

cvijece za vjencanje

 

Odlučili smo početni rustikalni stil blago pomiješati  s trenutno popularnim vrtnim stilom. Umjesto klasičnih vaza i teglica koje se koriste za ovaj stil, mi smo iskoristili keramičke, bijele vaze i u njima aranžirali pomalo divlje bukete, jesenskih boja s naglaskom na suncokret, hortenzije i posebnu sortu anemona.

Stol mladenaca krasila je dugačka girlanda u rustikalnom stilu, koja je sve popularniji izbor za uređenje.

Uz cvjetne dekoracije osmislili smo i jednostavan dizajn za brojeve stolova, kako bi cijela priča bila spojena u jednu smislenu cjelinu.

Jesenski tonovi crvene, žute i zelene predivno su se uklopili u prostor koji je cijeli u velikim prozorima i tamnim drvetom.

Ono što mi se posebno sviđa je što su stolice bile bez navlaka, u svojem originalnom seoskom izdanju. Tamno drvo i crveno – bijeli uzorak na stolicama super su se uklopili uz ostatak dekoracije. Svidio mi se i stolnjak za stol mladenaca, koji također nije bio tipičan svadbeni već u seosko vintage stilu.

cvijece za vjencanje

Mislim da je izvrsno da se ponekad sačuvaju originalni detalji u prostoru, svaki prostor ne mora biti tipično svadbeno uređen. Ponekada sitnice poput navlaka za stolce imaju smisla, a ponekad su jednostavno suvišne.

Osim unutrašnjeg uređenja, imali smo i vanjsko. Do zadnjeg trenutka smo držali fige kako neće pasti kiša jer bi manjak dekoracija na otvorenom djelu bio stvarno velik gubitak. Vanjski dio nalazi se usred šume, i sastoji se od drvenih stolova i klupa. Za stolove aranžirali smo zlatne boce s nekoliko cvjetova u sebi, između boca na svakom stolu nalazile su se svijeće i bršljan. Postavili smo lampice između dva drva, i iznad njih papirnate lampione s visećim trakama koje su u istim bojama bile prisutne i na vjenčanom buketu.

Na ulazu u salu nalazio se velik krug od bršljana s posebno dizajniranim karticama na kojima su pisali brojevi stolova i popis gostiju. Ovaj detalj savršeno se uklopio u cijelu priču.

 

moslavačka priča

Mlada je imala buket u istom stilu kao i dekoracije prostora, srednje veličine i dugačkom vrpcom za dozu romantike. Buket je složen od spoja sezonskog i uvoznog cvijeća, a možda najljepši detalj su male anemone koje su blago virile iz buketa.

cvijece za vjencanje

Iako smo na ovom imanju bili poslovno i u svrhu uređenja, moram priznat da sami boravak u prirodi je bio toliko opuštajuć da nam je vrijeme iznimno brzo prošlo.

Moslavačka priča još je jedan dokaz da je moguće imati vjenčanje kao s Pinteresta samo malo udaljeno od Zagreba. Sviđa mi se kako je riječ o prostoru kojeg ne viđamo često kao lokaciju za vjenčanje, i posebno mi se svidjelo koliko je sve fotogenično zbog šume i prirodne svjetlosti.

Više o našim vjenčanjima saznajte ovdje: https://www.bloom.hr/dekoracije-za-vjencanje/

O našim vjenčanjima za inozemne klijente pročitajte ovdje: https://www.tietheknotcroatia.com/blog-croatia

[formidable id=”2″]