luksuzno vječanje

Luksuzno vjenčanje – Druga strana stila iz snova

Kada kažemo luksuzno vjenčanje, svima vjerojatno prvo pada napamet cvijeće koje se preljeva sa svih strana, cvjetni zidovi, veliki aranžmani….

restoran muzej

Ovakav tip vjenčanja sve manje i manje viđamo, ne zato što svijetu fali bogataša koji si to mogu priuštiti, već zato što su mnogi luksuz počeli gledati kroz prizmu “manje je više”.

U zadnjih nekoliko sezona do izražaja dolazi luksuzno vjenčanje s mnogo zelenila u kombinaciji s manje poznatim vrstama cvijeća. Iako još uvijek viđamo i ruže i orhideje, one su sve manje u kuglama a sve više u manjim vazicama raznih veličina, girlandama, razbarušenim aranžmanima…

Ovo nimalo ne čudi, doza minimalizma vidi se u svim spektrima u našim životima. Svi se trudimo više okrenuti prirodi i životima po principu manje je više.

Iako ono što je u luksuznom stilu manje, u svim drugim stilovima je zapravo i više nego dovoljno, zbog naše percepcije luksuznog stila danas donosimo opciju bez brda i brda cvijeća koje smo navikle gledati na Instagramu.

moderno vjenčanje ideje

Mnogi mladenci shvatili su ako svoje vjenčanje u potpunosti prepuste dekoraterima (od pozivnice do ubrusa na stolovima) da njihov poseban dan može izgledati kao personalizirano umjetničko djelo.

Sam dizajn vjenčanja radi se po prostoru koji se pomno bira, ali i po vrsti hrane/pića koje se bira tematski.

vjenčanje detalji

Za one koji ipak žele jednostavniji pristup vjenčanju, donosimo najklasičnije i najlakše načine da dobijete luksuzno vjenčanje na moderan način. Iako sam trošak materijala i inventara je manji nego za gore spomenuto vjenčanje, imajte na umu da svaki dekorater mora pomno planirati dekoracije kako bi ovakav stil dobio smisao. Svejedno, moguće je ostvariti ovaj stil za budžet koji je “manje luksuzan” od onoga na što prvo pomišljamo kada čujemo tu riječ.

  1. Lokacija

Lokacije u ovakvom tipu vjenčanja mogu biti otvorene ili zatvorene. Ono što većina lokacija ima zajedničko je što je obično riječ o starijim zgradama/vrtovima. Također, mnogim mladencima je bitno da je lokacija unikatna, točnije da se ne koristi često za vjenčanja.

U Zagrebu bi za ovakav stil klasični odabir pao na Mimaru i Restoran Muzej.

Mimara je savršena ako se bojite kiše ili želite vjenčanje u hladnijem mjesecu, Restoran Muzej ima vanjski prostor koji oduzima dah (posebno zbog fontane).

Međutim ima još dosta ne istraženih lokacija u okolici Zagreba koje bi mogle biti zanimljive. Isto se može reći i za ostatak Hrvatske.

restoran muzej zagreb

2. Tip stolova

Iako je klasičan izbor okrugli stolovi za goste, duguljasti stol za mladence u dekoriranju je zapravo idealna kombinacija obrnuta.

Ako želite izvući maksimum iz dekoracija duguljasti stolovi za goste su idealni. Više manjih aranžmana u kojima se mogu istaknuti prirodni elementi cvijeća i zelenila su idealni za duguljaste stolove. U kombinaciji s raznim svijećama dobivate jedan poseban look koji odiše elegancijom. Na okruglim stolovima prostor za dekoriranje je više ograničen.

luksuzno vjenčanje
moderno vjenčanje dekoracije
luksuzno vjenčanje

Okrugli stol za mladence

U ovoj kombinaciji zapravo mladenci i kumovi sjede u polukrugu, ovakav tip stola također može izvući maksimum iz dekoracije. Nakon kićenja ovaj tip stola uvijek izgleda efektnije nego duguljasti stol, razlog je to što je kompaktniji i odmah sve izgleda luksuznije.

luksuzno vjenčanje
  • Savjet + sivi stolnjaci automatski dodaju dozu luksuza prostoru, ako ih vaša lokacija nema u ponudi postoje tvrtke preko kojih je moguć najam. Također, Tiffany stolice dodaju dozu luksuza prostoru.

3. Manje je više ali…..

Ako ipak želite imati moment u kojem želite bujnije dekoracije, dovoljno je odabrati jednu središnju točku u prostoru za to. Od razno raznih visećih dekoracija, do isticanja npr. kamina/ulaza. Ovim izborom zasigurno postižete wow efekt kod gostiju.

  • Savjet + Stol mladenaca može biti dekoriran samo svijećama, tkaninama, polegnutim zelenilom, a iznad samog stola vaš wow moment može biti viseća instalacija.
moderno vjenčanje dekoracije
luksuzno vjenčanje
cvijeće za vjenčanje
luksuzno vjenčanje

4. Vizualni identitet vjenčanja

Ovaj dio znači da će npr pozivnice, zahvalnice, brojevi stolova, popis gostiju, menu-i itd. biti tiskani u istom stilu i u istom fontu. Kada govorimo o luksuznom vjenčanju u ovakvoj verziji, obično je riječ o jako jednostavnom dizajnu, koji se podiže detaljima. Kod pozivnice to može biti vrpca od luksuznijeg materijala, alternativni materijali poput prozirne folije za sve tiskane elemente, na torti dekoracije od zelenila…..

moderno vjenčanje

5. Pazite na uobičajene zamke!

Ako se odlučite da je ovo savršen stil za vas, pripazite da se ne zapletete u planiranju vjenčanja. Naime, mnoge djevojke u jednom trenutku pomisle kako je ipak sve što su zamislile premalo da bi njihovo vjenčanje odisalo luksuzom. Razlog tome je nesigurnost mladenki prije nego što sve vide u prostoru. Obično se počinju dodavati boje, elementi i stavke, završni račun raste a gubite se iz navedenog stila. Bez brige, sve što ste originalno zamislile je apsolutno dovoljno za vaš savršen dan.

I za kraj, ovo je savršen izbor za djevojke koje vide eleganciju u jednostavnosti, cijene prirodu u njenom originalnom obliku bez umjetnih formi, djevojke koje vole umjetnost i kulturu te žele da njihovo vjenčanje predstavlja njihovu osobnost.

luksuzno vjenčanje
moderne pozivnice za vjenčanje
reveri za vjenčanje
cvijeće za vjenčanje
torta za vjenčanje zagreb
pokloni za goste na vjenčanju ideje
vjenčanica zagreb
dekoracija za vjenčanje zagreb
pozivnice za vjenčanje

Više postova možete pročitati na: https://www.bloom.hr/vjencanje-blog/

O našim vjenčanjima na obali više možete čitati ovdje: https://www.tietheknotcroatia.com/blog-croatia

[formidable id=”2″]