cvijeće za vjenčanje

Imanje Marincel – Elegantni minimalizam

 

vjenčani buket

Imanje Marincel je sala okružena  prirodom koja sama po sebi oduzima dah. Spoj prirode i modernog uređenja sale u startu daje okruženje koje je predivno. U ovoj sali uklapaju se dekoracije svih stilova i veličina, međutim naši mladenci imali su nešto drugačiju viziju svojih dekoracija.

kruna od cvijeća

Mlada je veliki zaljubljenik u cvijeće a posebno ono sušeno. Jedna stvar je bila jasna od početka, a to je da će za ovo vjenčanje vrijediti ono pravilo manje je više. Dogovor je pao na spajanje tamnih jesenskih tonova (sezonske hortenzije), s nježnim vrtnim ružama, dodatkom od crvenih bobica, s malom dozom neobičnih vrsta (pitoma mrkva + sedum). Inače, zanimljivo je da je upravo pitoma mrkva iznimno popularna vrsta u nazad nekoliko sezona, a često se koristi kao element koji aranžmanima daje jednu umjetničku notu.

cvijeće za vjenčanje

Umjesto klasičnih aranžmana i klasičnih vaza, koristili smo boce raznih veličina i oblika. Cvijeće nismo aranžirali nego smo nekoliko cvjetova spajali zajedno po bocama. Svaki stol za goste sastojao se od nekoliko boca, broja za stol i menija. Mlada je sama dizajnirala i broj za stolove i menije, koji su se savršeno uklopili u našu elegantno,romantičnu,umjetničku temu.

imanje marincel

Možda najbitniji i tehnički najzahtjevniji element ovih dekoracija, bila je grana s cvijećem koja je visila iza stola mladenaca. Iz grane visili su brojni bijeli karanfili (odluka je pala na njih zbog izdržljivosti bez izvora vode). Neki od tih karanfila bili su privezani na flaks a neki na ledeno plave trake koja se super uklopila u ostatak dekoracija.

cvijeće za vjenčanje imanje marincel

Vjenčani buket sastojao se od vrtnih ruža koje su iste kao one iz dekoracija za stolove. Ruže su bile složene u slobodnoj formi. Bukete od ruža navikli smo gledati u strogim formama poput kugle, i često ni ne primjećujemo koliko su drugačije u ovakvim izdanjima. Detalj koji mi se posebno svidio je što je vrpca bila napravljena od materijala s vjenčanice + vrpce koju je mlada dobila na poklon uz buket njoj drage osobe.

Ovakvi osobni elementi uvijek su dobrodošli u dekoracijama za vjenčanja, i mislim da daju jedan posebni šarm.

romantični vjenčani buket

Za kraj, moram napomenuti još jedan element koji mi se jako svidjeo na Imanju Marincel, rasvjeta je savršeno padala na okrugle stolove za goste i zbog toga su se dekoracije još bolje istaknule. Ovakvi detalji rade veliku razliku kod dekoracija, i definitivno je nešto što nas je oduševilo.

jednostavne dekoracije za vjenčanje

 

vjenčani buket

 

imanje marincel

 

imanje marincel

imanje marincel vjenčanjevjenčani buketimanje marincel vjenčanje

 

 

Za više inspiracije pogledaj naš Pinterest profil: Ovdje

Više o našim vjenčanjima možete saznati ovdje: https://www.bloom.hr/dekoracije-za-vjencanje