hotel academia zagreb

Hotel Academia Vjenčanje – Moderne dekoracije

Hotel Academia Vjenčanje

Možete li zamisliti da svojem cvjećaru date apsolutnu slobodu u kreiranju vaših dekoracija?

E pa, upravo to se dogodilo u priči koju vam donosimo.

Od mladenaca smo samo dobili naputak da dekoracije ne budu klasične i da budu pomalo divlje.

Nismo dobili detaljan popis koje boje i vrste cvijeća žele, čak niti kakav tip aranžmana žele.

vjenčani buket

Moram priznati da je bilo dosta stresno kreirati nešto totalno na svoju ruku, ali istovremeno je bilo jako zabavno jer ovakve situacije se ne događaju često.

Ono što je jako pomoglo u cijeloj priči jest činjenica da smo imali dosta dobar budžet s kojim smo se mogli “igrati”.

vjenčani buket, hotel academia vjenčanje

Osim samih cvjetnih dekoracija za ovo vjenčanje radili smo i pozivnice, brojeve za stolove i menije. Dobili smo apsolutnu slobodu i kontrolu nad cijelim vizualnim identitetom vjenčanja.

pozivnica za vjenčanje

 

dekoracija vjenčanje

 

Mjesto radnje je bio dobro nam poznat hotel Academia, riječ je o sali koju već dobro poznajemo s obzirom na to da je iznimno popularna među mladencima.

 

hotel academia vjenčanje

To što poznajemo prostor nam je išlo u korist jer je uvijek lakše dekorirati na poznatom terenu. Iako obožavamo nove prostore i izazove, moram priznati da se ovdje već osjećamo kao doma.

vjenčani buket

Mladenci su se odlučili za okrugli mladenački stol. Ovakav tip stola je popularan u drugim zemljama, međutim kod nas još uvijek mladenci preferiraju klasični dugački stol. Osobno, sviđa mi se ovakav izbor jer smatram kako su mladenci i kumovi bliže jedni drugima, te je cijeli dojam intimniji.

Ovakav oblik stola dao nam je priliku da dekoriramo stol mladenaca u nešto drugačijem stilu.

Dekoracija stola sastojala se od dva velika aranžmana. Jedan se nalazio u kutu stola, a drugi ispred stola. U kombinaciji sa svijećama i tkaninom dobili smo jedan neobičan dizajn.

Iza stola mladenaca nalazio se veliki krug od zelenila s visećim ružama u sredini. U kombinaciji sa zavjesom od lampica, postigli smo dozu romantike.

hotel academia zagreb

 

hotel academia vjenčanje

hotel academia vjenčanje

hotel academia vjenčanje

 

Što se aranžmana za goste tiče, išli smo na dizajn 50-50. Pola stolova su krasili visoki aranžmani od zelenila i ruža, a pola stolova mali aranžmani od zelenila i orhideje. Primijetili smo kako je samo jedna orhideja u vazi iznimno efektna. Isto pravilo vrijedi i za kale, suncokrete itd. Ponekada je bolje imati manje cvjetova i postići efektnu dekoraciju nego imati puno cvijeća koje u cjelini ne izgleda dobro.

Izabrali smo 50-50 tip dekoracije iz razloga što je broj stolova za ovu salu bio velik, te smo  morali paziti da ju ne “pretrpamo”.

Od vrsta cvijeća koristili smo dosta klasične vrste, ali s njima smo dobili dosta efektne aranžmane. Stvar je u tome da ne postoji “dosadna” vrsta cvijeća (npr. ruže često budu proglašene dosadnima), već je stvar u načinu aranžiranja. Apsolutno saka vrsta cvijeća može se aranžirati tako da svaki put izgleda posebno.

hotel academia zagrebŠto s tiče vjenčanog buketa, mlada je u njemu imala sve elemente koji su se protezali u drugim dekoracijama. Ljubičaste ruže kao cvijet koji prevladava na njihovom stolu (i u krugu iza samog stola), orhideju koja prevladava u polovici aranžmana i zelenilo koje je prisutno u svoj dekoraciji.

Ovo vjenčanje bilo je jedno od zadnjih prije kratke stanke koju uzimamo dok se pripremamo za novu sezonu vjenčanja. Moram priznati da iako smo morali dosta razmišljati i promišljati o ovim dekoracijama, da smo se stvarno zabavili u kreiranju ovog vjenčanja. Jedva čekamo sezonu 2019 i nove zanimljive i drugačije ideje naših mladenaca.

 

moderne dekoracije

moderne dekoracije

moderne dekoracije

 

Za više inspiracije posjetite naš Pinterest profil:

https://www.pinterest.com/bloombloomhr/

Više blog postova možete pročitati ovdje: https://www.bloom.hr/vjencanje-blog/