dvorac belaj

Dvorac Belaj oaza hedonizma i bajkovitih vjenčanja

dvorac belaj

Istra, vino, vrhunska hrana, povijest, barokni dvorac… S ovim bi mogli i završiti post jer se ništa više ne mora ni reći. Prije Uskrsa posjetili smo dvorac Belaj i malo je reći da smo ostali fascinirani.

dvorac belaj

200-tinjak kilometara od Zagreba u blizini predivne Učke, nalazi se ovo skriveno gotovo tajno mjesto.

Kada se s autom približite Belaju kao da ste automatski prebačeni u neko drugo vrijeme, u neku drugu zemlju.

Često se divimo slikama Talijanske Toskane, Instagram postovima predivnih antiknih detalja iz raznih muzeja, čašama vina uz zalazak sunca naših prijatelja koji su avanturisti i stalno negdje po svijetu, ne znajući da apsolutno sve to imamo u Hrvatskoj na ovom predivnom mjestu.

Ono što je zanimljivo i zašto zapravo pišem ovaj post, je to što je u samom dvorcu i njegovoj prirodi moguće organizirati vjenčanje/evente. Bilo da želite svoje posebne trenutke provesti na otvorenom ili ste ipak fan zatvorenog, s dvorcem Belaj ne možete pogriješiti.

Također, i mi kao organizatori smo Vam na raspolaganju kako bi svojim idejama i kontaktima gole zidove Belaja pretvorili u apsolutnu čaroliju. Kada smo kod golih zidova, u unutrašnjem prostoru za slavlja oni su apsolutni plus. Kada uđete u prostorije dvorca naići ćete na savršen spoj modernog dizajna ali i na ostatke elemenata iz davnih vremena.

Osobno, sviđa mi se što je prostor za slavlje gotovo netaknut, ulaskom u tu prostoriju gotovo možete osjetiti tu povijest koja se odigrala u samom dvorcu. Također, ovakav prostor daje vam slobodu da ga uredite točno onako kako želite. Bilo da sanjate o tome da budete princeza ili o dekoracijama kojima Pinterest može zavidjeti, ovaj prostor moguće je transformirati sukladno svim željama.

Znam da mnogim budućim mladencima možda ideja vjenčanja daleko od njihovog grada zvuči nedostižno i komplicirano, međutim uz pomoć dobre agencije sve je moguće.

Naravno, ovakvi pothvati iziskuju nešto veće budžete, ali definitivno nije rezervirano samo za one najbogatije.

Kod bukiranja morate znati: 

  1. Kada odaberete menu i paket pića, u toj cijeni je uključen i najam prostora, osoblje, čišćenje i priprema Dvorca Belaj.
  2. Moguće je vjenčanje na zatvorenom i otvorenom djelu Dvorca Belaj.
  3. Ograničen je broj gostiju na 80
  4. Na lokaciji ne postoji smještaj za goste, to se dodatno treba organizirati. U ovakvim situacijama je dobro imati organizatora vjenčanja koji može preuzeti taj dio na sebe, ali i pobrinuti se za prijevoz od i do Dvorca Belaj.
  5. Vjenčanje u Dvorcu Belaj dopušteno je do 04:00 h

dvorc belaj

Znam da ovaj post zvuči kao da je sponzoriran ili kao čista reklama, jer na to smo svi navikli u zadnje vrijeme. Ali mislim da je očito da Bloom blog nije tipičan blog i da apsolutno svaki post pišemo maksimalno iskreno. Iako sam se zaljubila u Belaj dok još nisam niti izašla iz auta, trenutak u kojem sam u potpunosti “pala” na njegov šarm bio je trenutak u kojem sam probala njihovo vino.

dvorac belaj

Ako svoj poseban dan odlučite proslaviti izvan Belaja, svakako preporučujem posjet dvorcu barem na degustaciju vina i malu turu uz ljubazno osoblje koje je prepuno zanimljivih priča o povijesti dvorca.

Dvorac Belaj službena stranica

Više o našim uslugama organizacije vjenčanja saznajte ovdje: https://www.bloom.hr/organizacija-vjencanja/

Napomena: cvjetne dekoracije na fotografijama nisu Bloomov rad. 

Foto izvor: Google, službeni Facebook dvorca Belaj