vjenčanje 2019

Dekoracije za vjenčanje – Trendovi za 2019

U svijetu vjenčanja trendovi se sporije mijenjaju nego npr. u modnoj industriji. Neki trendovi u 2019-oj ostat će slični ili isti kao trendovi iz 2018. Međutim vidimo dosta promjena i lagano se odmičemo od nekih klasičnih stilova. Mladenci u 2019 kreirat će svoje stilove i svoje teme, koji odgovaraju njihovom načinu života. Moramo priznati da smo iznimno uzbuđeni zbog ovog, jer uvijek potičemo klijente da u svoje dekoracije ubace nešto osobno, izađu iz okvira.

Fokus na bojama

I dok su u 2018 – oj prevladavale nježne boje (ljubičasta je proglašena hit bojom 2018-e, također ne smijemo zaboraviti na veliki “blush” + boja burgundije trend), naš prvi trend za 2019 su žarke boje. 

Kao it boje spominju se crvena, narančasta i žarko roza. Ove boje cvijeća mogu se uklopiti u svaki stil pa čak i u klasičnu eleganciju i luksuzni stil, super su opcija za one klijente koji su spremni razmišljati izvan okvira.

Na sljedećim linkovima možete pogledati nekoliko vjenčanja koje smo mi radili u jačim tonovima:

Rustikalno vjenčanje

Boho vjenčanje u vintage prostoru

Vjenčanje boje

moslavačka priča

Naglasak na velikom cvijeću

U 2019 – oj moći ćemo vidjeti puno primjera dekoracija s velikim, impresivnim cvjetovima. Neke od vrsta koje očekujemo da oduševe mladence su: suncokreti, božuri, dalije, protee itd.

Već u 2018 – oj mogli smo primijetiti velike, divlje bukete s ovim cvjetovima, a u 2019-oj prognoziraju nam još veće i luđe aranžmane.

moslavačka priča

Zelenilo

Zelenilo je već nekoliko sezona hit, od girlandi do sukulenata, instalacija, skroz zelenih vjenčanja bez cvijeća itd. U 2019-oj zelenilo ostaje u trendu, naglasak je na egzotičnim vrstama poput palminog lišća i kombinacijama s gore navedenim velikim cvijećem.

Također, kako se nadolazeća sezona vrti oko boja tako su jako trendi verzije zelenila koje su obojene u drugačije boje. Iako je ovo opcija samo za najhrabrije, nama je ovakav dizajn već dugo na wish listi i nadamo se da ćemo ga napokon imati priliku raditi.

vjenčanje zelenilo

dekoracija

vjenčanje 2019

Industrijski stil, metalik tonovi

Osim žarkih boja, jako su moderni metalik tonovi. Njih možemo pronaći u detaljima kao što su stolnjaci ubrusi, svijećnjaci vaze, ali i u samim prostorima za vjenčanja. Iako smo zadnjih godina gledali rustikalna vjenčanja na farmama, predviđa se da ćemo u 2019-oj gledati industrijska vjenčanja u npr. restauriranim bivšim tvornicama.

vjenčanje zlatno

Detalji od pleksiglasa

Zadnjih godina mogli smo primijetiti brojne natpise na ploči za pisanje, drvetu itd. U 2019-oj na scenu stupa pleksiglas. I to ne samo u vidu raznih natpisa, već kao opcija za brojeve stolova, popisa gostiju, u detaljima poput raznog inventara ali i u samim pozivnicama za vjenčanje. Ovo zadnje nam zvuči posebno kul!

luksuzno vjenčanje

Pružanje posebnog iskustva gostima

U prijašnjim sezonama mogli smo primijetiti razne trendove u darivanju i fora detaljima na vjenčanjima, poput photo kutka, slatkih stolova itd. U 2019-oj fokus je na iskustvu. Vjenčanja se planiraju do zadnjeg detalja u istoj temi u koju se spaja i hrana, piće, glazba, rasvjeta. Sve u svrhu posebnog iskustva za goste na vjenčanju.  Npr. na našim područjima je dosta popularna mediteranska tema u koju je lako uklopiti hranu i piće ali uz odgovarajući prostor i dekoracije doista se stvara jedno predivno iskustvo.

tema vjenačanja

Narančasta boja

Kao što smo već spomenuli, prošle sezone ljubičasta je proglašena it bojom. Ove sezone predviđa se da će to biti narančasta. Iako, mladenci nisu baš skloni ovoj boji mi mislimo da bi se s njom dalo raditi stvarno zanimljiv dizajn. Očekujemo da ćemo ju više vidjeti u jesenskim vjenčanjima, ali sigurna sam da se može super uklopiti i u proljetna i ljetna vjenčanja.

narančasto vjenčanje

Kombinacija balona i cvijeća

U nazad par godina možemo primijetiti kako baloni više nisu must have samo na dječjim rođendanima, uz zanimljiv dizajn balona nije ni čudo da postaju sve češća glavna dekoracija na vjenčanjima. U kombinaciji s cvijećem može se lako stvoriti jedna drugačija, zanimljiva priča.

Više o dekoriranju s balonima smo pisali još u 2017-oj kada su tek doživjeli come back.

Baloni kao divan dodatak dekoriranju

baloni vjenčanje

baloni vjenčanje 2019

 

Dalija

Predviđa se da će dalija zauzeti mjesto hit cvijeta godine. Zbog raznih boja i oblika u kojem dolaze, mladenke sve više traže da upravo to bude glavni cvijet na njihovom vjenčanju. Iako su u sezoni od ljeta, s dalijama treba biti iznimno oprezan jer su dosta osjetljive. Bez obzira na njihov trendy izgled, svakako slušajte svojeg cvjećara ako procjeni da bi mogle uvenuti na vašem vjenčanju.

veliki vjenčani buket

 

Viseće cvjetne instalacije

Ovaj trend primjećujemo već nekoliko sezona i s razlogom ostaje pri vrhu trendova. Viseće cvjetne instalacije su doista poseban izbor i nemoguće je imati “dosadne” dekoracije ako imate nešto ovog tipa.

Problem s ovakvim instalacijama je to što zbog količine posla, zahtjevnosti izrade i iznimno puno materijala koji se koristi, cijene ovakvih instalacija mogu biti visoke.

U 2019-oj predviđa se da će mladenci ovaj problem riješiti tako da viseće instalacije budu jedina dekoracija u prostoru za vjenčanja, te da stolovi ostanu bez cvijeća. Iako na prvu možda zvuči čudno, nama ova opcija djeluje jako zanimljivo.

cvjetna instalacija, vjenčanje 2019

 

 

Za više inspiracije posjetite naš Pinterest profil: https://www.pinterest.com/bloombloomhr/