azuma makoto

Instagram profili koje apsolutno morate pratiti

U moderno doba, kada smo strastveni oko nečega, obično tu strast djelomično zadovoljavamo gledajući najbolje od najboljih iz tog područja. Mislim da je više nego očito da pratim punooo Instagram profila povezanih sa cvijećem. Sve što je drugačije, lijepo, moderno i ima veze sa cvjećem, bit ću opsjednuta s tim.

Cvjetni Instagram profili prva su stvar koju gledam uz jutarnju kavu, ali i zadnja koju škicnem prije nego odem spavati.

Volim gledati kreacije talentiranih cvjetnih dizajnera, ali i njihove osobne priče iz privatnog života.

Danas sam odlučila dio tih profila podjeliti s Vama, sa željom da uživate u svjetskim cvjetnim ljepotama.

  •  Jeff Leatham

Jeff Leatham cvjetni instagram
       

 Jeff Leatham je poznat i pod nadimkom “rock’n’roll zvijezda cvjetnog dizajna”.

Trenutno je umjetnički direktor Four Seasons hotela u Parizu.

Koliko ga Francuzi obožavaju i cijene, najbolje govori činjenica da je 2014.-te dobio najviše odlikovanje Francuske vlade za umjetnost.

Njegove Božićne instalacije u Four Seasons-u su svjetska atrakcija. U predvorju hotela mogu se naći brojni turisti ali i poznate osobe koje su došle “škicnuti” djelo ovog iznimno talentiranog cvjetnog umjetnika.

Božić cvjetni instagramNeki od brandova koji su surađivali sa Jeffom su: Alexander Wang, Alexander McQueen, Balenciaga, Bulgari,  Swarovski Crystal, Givenchy, Ellie Saab, Burberry, Tiffany & Co, Dom Perignon i Samsung.

Među njegovim fanovima mogu se i naći brojne poznate osobe kao što su Tina Turner, Oprah, Celine Dion, Madonna, obitelj Kardashian pa čak i Dalai Lama.

Jeff Leatham

Jeff Leatham službena stranica

 Insta


  • Putnam & Putnam

Ovaj New York duo započeo je sa svojim radom tek 2014.-te godine i u samo nekoliko godina našao se na samom vrhu New York cvjetne scene.

Putnam & Putnam cvjetni instagram

Iako je nama možda nevjerojatno, u New Yorku je doista moguće postati zvijezda svojim cvjetnim kreacijama. Putnam & Putnam se svojim stilom nalazi u potpuno drugom svijetu od gore spomenutog Jeffa Leathama.

vogue

Inspiraciju crpe iz starih slikarskih djela, ne mare za pravila, nisu čvrsto vezani za samo poznate cvjetne vrste, ne bježe od minimalizma.

Ovi dečki definitivno imaju posebno mjesto u mojem srcu jer obožavam njihov stil, dokaz su da se drugačijim pristupom dizajnu može uspjeti. To najviše potvrđuju suradnje s Cartier-om, Marthom Stewart, Vogue-om, Diorom….

instagram

Putnam & Putnam službena stranica

Insta


  • McQueens

 

McQueens je možda i najpoznatiji britanski cvjetni brand. Ako ste u potrazi za zlatnom sredinom između eksplozivnog Jeffa i drugačijeg Putnama, ovo je profil za Vas.

buket luksuz

Ekipa iz Mcqueens-a itekako prati trendove, ali istovremeno zadržavaju element klasike.

Njihovi cvjetni aranžmani su naprosto bezvremenski, njihove instalacije i suradnje kreativne, a njihov marketing savršen.

Vlasnica Mcqueens-a je prije svoje cvjetne karijere radila u marketingu, stoga ne čudi da su njihove kampanje jedna od mnogih stvari po čemu su prepoznatljivi.

cvijeće

Osobno, na ovom profilu najviše se zadržavam ne zbog aranžmana nego zbog njihovog promidžbenog materijala, ali i njihove cvjećarske škole. Uz jutarnju kavu volim pročitati njihove priče s tečajeva, iskustva polaznika, radnika, kupaca…

McQueens je definitivno više od cvjećarne.

McQueens službena stranica

Insta


  • Sinclair & Moore

Ova priča počinje sa Stevenom Mooreom koji od najmađih dana gaji strast ne samo prema cvijeću, nego prema vjenčanjima općenito.

sinclair and moore

Steven je pokrenuo svoj posao sa samo 100 dolara. Radio je sve vezano uz vjenčanja od vjenčanica, torti, dekoracija do organizacije.

Na jednom eventu na kojem je sudjelovala Martha Stewart uspio je, usprkos zaštitarima, Marthi “uvaliti” svoj portfolio. Nedugo nakon toga upravo Marthin portal za vjenčanja bio je odskočna daska za ovog presimpatičnog čarobnjaka.

sinlair and moore

Nakon svojeg vjenčanja njegovom timu se pridružuje i njegova žena, te tako nastaje Sinclair & Moore.

Ukoliko bukirate ovaj par za svoje vjenčanje, oni se trude upoznati vas i na temelju toga organizirati vaš dan iz snova bez da odlučujete o detaljima. Klijenti ih toliko obožavaju da nemaju problema s manjkom kontrole, već se u potpunosti prepuštaju u njihove ruke.

Također, ne čuvaju svoje tajne poslovanja i dizajna za sebe. Svoje znanje dijele putem brojnih online seminara i predavanja. Na jednom od tih seminara nedavno je sudjelovao i Bloom.

sinlair moore

Sinclair & Moore službena stranica

Insta


  • Azuma Makoto

Za sve ljubitelje umjetnosti i svega što je drugačije, Azuma Makoto je apsolutni must see.

azuma makoto

Sve oko njega je apsolutno fascinantno, počevši od priče kako se počeo baviti s cvijećem.

Naime, Azuma Makoto htio je biti rock zvijezda i privremeno je radio u veleprodaji cvijeća.

Ubrzo se zaljubljuje u cvijeće te otvara svoju cvjećarnu. Danas, se bavi s cvijećem u vidu instalacija, izložbi i,  kako on sam to voli nazivati, “botaničkim kiparstvom”.

azuma makoto

Sam odlazak na njegovu službenu stranicu izgleda kao umjetnički performans.

Na njegovom Instagram profilu mogu se vidjeti razni stilovi i načini na koji se ovaj talentirani umjetnik igra s cvijećem.

azuma makoto

Azuma Makoto službena stranica

Insta


  • Sarah Winward

Sarah je jedna od onih slobodnih ljudi koji uživaju u spajanju s prirodom.

Sarah winward

Sarah je mama koja, osim što radi predivna vjenčanja, sa svojom djecom putuje po cijelom svijetu i upoznaje ih s prirodom.

Njen profil je definitivno mjesto na kojem se možete odmoriti i podsjetiti koliko je lijepo prošetati šumom i cijeniti trenutak.

Sarah winward

Osim što su njene cvjetne dekoracije predivne, Sarah je i divan učitelj. Kao i Sinclair, ova moderna mama nema problema s tim da svoje znanje i tehnike nesebično podijeli s drugim cvjećarima koji su na početku svoje karijere. Stil njenog rada je nježan, elegantan, prirodan.

Kod nje nećete moći naručiti buket od 1000 ruža, ali će zato za vas dizajnirati pravo umjetničko djelo koje odaje počast prirodnim ljepotama.

Sarah winward

Sarah Winward službena stranica

Insta

[formidable id=”2″]